NK Little League
News Report

Resume Regionals en World Series 2019

Author: Corinne, 29-08-19

Resume Regionals en World Series 2019

De Little League zomer van 2019 is voorbij en we kunnen terugkijken op een seizoen met mooie resultaten, veel bijzondere avonturen en sportplezier! We hebben hen tijdens de toernooien gevolgd op facebook en instagram. We zetten hier even kort de resultaten op een rijtje.


Baseball Littles
Het team van Amsterdam won het NK  en plaatste zich voor de Regionals in Kutno, Polen, welke plaats vonden van 19 tm 27 juli 2019. Er was een groot en sterk deelnemersveld met maar liefst 10 landenteams. Ze speelde daar een fantastisch toernooi en bereikte zelfs de finale. Helaas was Italië net te sterk en werd de finale verloren met 1-0. Ze keerde huiswaarts met een mooie 2e plaats!

Baseball Intermediates
Ook bij de Intermediates was Amsterdam het sterkste team op het NK. Zij speelde hun Regionals in Praag van 9 tm 12 juli. Aan dit EK deden 8 landen mee. Team Amsterdam bereikte de halve finale en verloor deze helaas na een zinderende wedstrijd van 3,5 uur van Oostenrijk. Ze behaalde uiteindelijk de 3e plaats! Mooi resultaat mannen!

Baseball Juniors
Het team van The Hague Bears waren de trotse Nederlands Kampioen 2019 en was het eerste team wat naar de Regionals in Kutno die werden gespeeld van 29 juni tm 6 juli. Aan dit EK deden maar liefst 12 landen mee. Een flinke klus voor de mannen uit den Haag. Helaas kwam er na 2 verloren wedstrijden tegen Tsjechië en Spanje een einde aan het Europese avontuur. De concurrentie was te sterk. Maar het was een mooie belevenis en een onvergetelijke ervaring.

Baseball Seniors
Team Rotterdam was de trotse Nederlandse afvaardiging voor de Regionals in Novara, Italië. Gespeeld van 30 juni tm 6 juli.  Op dit EK waren 6 landen vertegenwoordigd. De omstandigheden waren zwaar. De wedstrijden werden gespeeld met 3o graden en soms moeste zelfs 2 wedstrijden op 1 dag gespeeld worden. Team Rotterdam boekte goede resultaten en bereikte de finale waarin Italië wederom te sterkt bleek. De finale werd helaas verloren met 8-2. Maar wat een toptoernooi hebben de mannen gespeeld. Met als resultaat een prima 2e plaats!

Softball internationaal
Ook dit jaar werden alle drie de Regionals Softball toernooien georganiseerd in eigen land. Bij Roef! speelde de littles en juniors, bij Jeka de seniors. Ook dit jaar had de organisatie het weer prima voor elkaar en stond er een fantastisch toernooi voor deelnemers, umpires en publiek. Voor Nederland hadden bij alle toernooien de nederlands kampioenen van de South West Thunders zich geplaatst en bij de littles en juniors deden de local teams van de Brabant Bandits mee. Helaas waren er maar drie landen in elk toernooi aanwezig maar des te groter was de kans op een ticket naar de World Series. En de SWT Seniors waren succesvol en wonnen het toernooi! Zij plaatste zich voor de World Series in Delaware van 27 juli tot 4 augustus. Toppers!

Zoals elk jaar was er weer een sterk deelnemersveld bij de World Series in Delaware. De beste teams van de wereld komen daar bij elkaar en het is al erg bijzonder als je daar bij hoort. Er werd gestreden door onze kanjers en uiteindelijk 1 wedstrijd gewonnen. Maar zij hebben zeker laten zien dat ze op dit niveau mee kunnen. Het was in elk geval weer een fantastische ervaring die ze niet meer zullen vergeten.


Little League Umpires
Ook dit jaar waren er weer een aantal umpires actief bij de internationale Little League toernooien. In totaal werden 9 nederlandse umpires aangesteld voor diverse Regionals en mochten er ook vier naar de World Series in de USA. Met als kers op de taart een home plate aanstelling voor Rik van de Keer bij de WS finale van de juniors baseball. De eerste europese ump ooit in de Little League geschiedenis die deze aanstelling kreeg. Echt een top prestatie en grote eer!

Softball
Wout van de Horst (UIC regionals)
Rein Merkx (regionals & WS juniors)
John van Renswoude (regionals & WS littles)
Jac van Riel (regionals & WS seniors)
Arjan Mens (regionals)

Baseball
Rik van de Keer (regionals & WS juniors)
Ric Zwanenberg (regionals littles)
Elvin Englentina (regionals juniors)
Jules Martina (regionals juniors)

We zijn erg trots op al onze Little League teams en umpires die hebben deelgenomen aan de internationale toernooien.
Bedankt voor jullie inzet en enthousiasme. En hopelijk tot het NK LL 2020.

 

 

 

21 Views

Facebook

Weer

Almere

Gedeeltelijk bewolkt

Gedeeltelijk bewolkt

22 MPH SW
76% humidity

8°C

vr

8°C
2°C

za

11°C
8°C

zo

7°C
-1°C

ma

12°C
3°C