NK Little League
News Report

Samenvatting NK Little League 2019!

Author: Jody de Groene, 14-06-19

Opening

TOT VOLGEND JAAR!

Het was 07:00 in de ochtend en de eerste fanatiekelingen kwamen de parkeerplaats al oplopen en langzaam maar zeker druppelde het hele terrein van Almere ’90 vol. De coaches gingen boven bij het wedstrijdsecretariaat het reglement tekenen en haalde gelijk de teamshirts en goodiebags op. Alle regio’s gingen klaar staan voor de openingsceremonie en om 08:30 kwamen de eerste teams oplopen met hun zelf gekozen Walk-up song. Nadat alle teams klaar stonden deed Corinne van de Griendt (DA van NK LL) het welkomstpraatje en nodigde Suka van Gurp en Vince Rooi uit om het veld op te komen. Zij hebben samen met de teams de eed afgelegd en nadat zij beide de First Pitch gooide opende Corinne officieel het NK.

De eerste wedstrijden konden beginnen, de wind was hard maar het was droog en dat was het belangrijkste. Met wat regenbuitjes tussendoor werden de wedstrijden gespeeld. Met goed werk van de fieldcrew kon heel veel doorgaan maar na een heftige bui moesten alle wedstrijden toch even stilgelegd worden. Het was de vraag of er überhaupt nog gespeeld kon gaan worden. Uiteindelijk konden bijna alle wedstrijden op zaterdag nog gespeeld worden, wel met pure improvisatie, heel wat uitloop en veel verschuivingen. Rond 22:30 waren de laatste mensen weer richting huis en zat de eerste dag er op.

Amsterdam

Tijd voor dag 2, op de zondag stonden er alleen maar honkbalwedstrijden op de planning. Met deze dag gelukkig veel beter weer en een lekker zonnetje was het een heerlijke dag. Veel spannende wedstrijden met vrolijke en helaas ook minder vrolijke spelers, want waar het ene team nog volop in de race was voor de titel ‘Nederlands kampioen’, was het andere team helaas uitgeschakeld. In de middag waren er op de velden van Zuidvogels twee wedstrijden van Nederland U16 tegen een Amerikaans team U16. De eerste wedstrijd ging naar de Amerikanen en de tweede wedstrijd nam Nederland mee naar huis. Ook op de zondag weer een geslaagde dag.

En dan was het alweer maandag, de laatste dag van het NK Little League 2019 en dus ook de finale dag. Op veld 3 met speaker en muziek en de livestream met enthousiast commentaar van Softbaldino waren deze dag maar liefst 5 finales te zien. De andere twee finales werden op veld 1 gespeeld. Naast de finales waren er ook deze dag weer genoeg stands waar de nodige honk- en softbalspullen en heerlijk eten gekocht kon konden worden. Met maar liefst 7 Nederlands Kampioenen, twee MVP’s en een Respect the game honkbal en softbalteam winnaar werd het toernooi goed afgesloten. Wij kijken terug op een goed toernooi met hier en daar de nodige verbeterpunten die we meenemen naar volgend jaar. 

Wij willen graag alle partners, sponsoren, umpires en alle vrijwilligers bedanken die dit toernooi tot een succes hebben gemaakt. Zonder jullie was het echt niet mogelijk geweest en wij waarderen het zo erg hoe flexibel jullie waren en hoe hard jullie hebben gewerkt! 

Wij hebben alweer zin in volgend jaar, jij ook?

TOT VOLGEND JAAR!


Winnaars baseball:

- Little League Baseball: Amsterdam

- Intermediate League Baseball: Amsterdam

- Junior League Baseball: The Hague Bears

- Senior League Baseball: Rotterdam

Winnaars softball:

- Little League Softball: South West Thunders

- Junior League Softball: South West Thunders

- Senior League Softball: South West Thunders

Respect the Game award:

- Respect the Game award: Noord Juniors Baseball (Gesponsord door Karel Crouwel)

- Respect the Game award: Kennemerland Littles Softball (Gesponsord door Karel Crouwel)

MVP:

MVP Baseball: Otis Ward (Gesponsord Karel Crouwel, PlayBall Europe)

MVP Softball: Lisa Hoeverts (Gesponsord door André Steenstra. Fastball Magazine)

Winnaar spandoekenactie: 

- Northern Warriors Softball

11 Views

Facebook

Weer

Almere

Gedeeltelijk bewolkt

Gedeeltelijk bewolkt

22 MPH SW
76% humidity

8°C

vr

8°C
2°C

za

11°C
8°C

zo

7°C
-1°C

ma

12°C
3°C