NK Little League
News Report

Young Living Foundation

Author: Mayara Brown, 28-05-19

Young Living Foundation

Als je in Chongón, de buitenwijken van Guayaquil, in Ecuador woont, is sport geen enkele prioriteit.

Als je in Chongón, de buitenwijken van Guayaquil, in Ecuador woont, is sport geen enkele prioriteit. De kinderen van deze enorme sloppenwijken zijn al gelukkig met een dak boven hun hoofd en eten. Ze moeten verplicht tot 12 jaar (gesubsidieerd) naar school, maar daarna moet hun familie zelf het onderwijs betalen. Geen wonder dus dat de meesten daarna afhaken. De Young Living Foundation zorgt dat voor honderden van de kinderen, van 5 tot 18 jaar, in Chongón gratis school en voeding is.

Ed Slingerland is nu al een flink aantal jaren trainer/coach van jeugdteams in de regio Kennemerland. Sinds een paar jaar is Ed coach van team Kennemerland (Haarlem) Little League. Ed was bijzonder vereerd toen hij, namens de Young Living Foundation, gevraagd werd om een honk- en softbal programma op te zetten voor de kinderen van Chongón. 

Honk- en softbal veld Ecuador

Toen Ed Slingerland vorig jaar voor zijn werk voor Young Living in Chongón was, heeft hij alles met zijn eigen ogen kunnen zien. De ouders van een van de sponsor-kinderen had meerdere banen, de kinderen gaan naar de Young living Foundation om een goede scholing te krijgen, maar hun huis stelt niet meer voor dan 4 muren en een dak. Dat kun je ook zeggen van het sportveld: een braakliggend stuk land waar alle sport op wordt gespeeld, maar ook waar geiten grazen en families buiten bijeen komen voor feesten.

Omdat alle honkbal artikelen uit de Verenigde Staten moeten komen en dus net zo duur zijn als wat wij er hier in Nederland voor betalen, heeft Ed bedacht honk- en softbal spullen in te zamelen. Er is niet veel aanwezig; een paar knuppels, helmen en ballen is alles wat de kinderen in Ecuador hebben. Handschoenen zijn er niet, want die zijn te duur.

Ed wil aan alle honk- en softbal-liefhebbers vragen om in de schuur, garage, op zolder of in een tas te kijken naar een knuppel die niet meer wordt gebruikt, een handschoen die te klein is of ballen die na de training toch maar rondslingeren; deze neemt Ed graag allemaal mee naar Ecuador. Tijdens het Little League weekend is er een inzamelpunt waar te doneren spullen kunnen worden achtergelaten. Al deze donaties wil Ed in november meenemen, wanneer Young Living Foundation het programma gaat starten.

 Meer weten? Kijk op de Facebook pagina “Baseball for Ecuador” of mijn website voor updates https://oiledbynature.nl/young-living-foundation/honkbal-voor-ecuador. Geld doneren kan via: https://fundraiser.younglivingfoundation.org/field-of-dreams

Namens alle kinderen van Chongón, bedankt!

2 Views

Facebook

Weer

Almere

Gedeeltelijk bewolkt

Gedeeltelijk bewolkt

22 MPH SW
76% humidity

8°C

vr

8°C
2°C

za

11°C
8°C

zo

7°C
-1°C

ma

12°C
3°C