NK Little League

Wat is Little League Baseball en Softball?

Little League Baseball en Softball (officieel Little League International) is een non-profitorganisatie in South Williamsport, Pennsylvania, Verenigde Staten, die lokale jeugdhonkbal- en softbalcompetities organiseert in de Verenigde Staten en de rest van de wereld.

Verschillende specifieke leagues honkbal en softbal van Little League zijn beschikbaar voor kinderen van 10 tot 16 jaar.

De eerste Little League Baseball World Series werd gespeeld in Williamsport in 1947. Veel Major League Baseball (MLB) -spelers speelden in Little League.

Meer informatie over Little League internationaal op de website.Sportplezier voor alles! 

Het deelnemen aan de regio trainingen en het NK moet voor alle deelnemers een fantastische ervaring zijn. Dit is belangrijkste boodschap waar de Little League voor staat.  Meedoen met Little League betekent voor spelers en speelsters dat zij via een regionaal programma extra kunnen trainen en met het vooruitzicht wedstrijden te kunnen spelen tijdens het NK Little League. En wie weet is er een Europees Kampioenschap of zijn zelfs de World Series in Amerika in het vooruitzicht. De Amerikaanse organisatie van Little League organiseert deze World Series. Om op dit toernooi te mogen spelen moet je eerst Nederlands kampioen worden in jouw leeftijdscategorie en vervolgens ook het Europees Kampioenschap winnen.


Het NK Little League en de KNBSB.

De KNBSB organiseert vanuit het bondsbureau het Little League-programma in Nederland. Littel League is een regionaal programma voor alle jonge honkballers en softbalsters van 10 tot 16 jaar. Het Little League-programma bestaat uit 3 leagues voor softbal: Little, Junior en Senior en 4 leagues voor honkbal: Little, Intermediate, Junior en Senior. Je leeftijd en woonplaats bepaalt in welke league je mag deelnemen.


NK Little League Editie 2020.

Het NK Little League zal dit jaar plaatsvinden in het weekend van 30-31 mei en 1 juni 2020. Het evenement is ook dit jaar verdeeld over 3 dagen met Pinksteren. In deze drie dagen zal het NK bij Almere ’90 en Zuidvogels gehouden worden.
Facebook

Weer

Almere

Gedeeltelijk bewolkt

Gedeeltelijk bewolkt

22 MPH SW
76% humidity

8°C

vr

8°C
2°C

za

11°C
8°C

zo

7°C
-1°C

ma

12°C
3°C